lördag 16 maj 2015

Base Camp I Spanien

- Barcelona -


2:a dagen (Tisdag) for vi med metro in till Barcelona. Det var nästan fullt i metron så många fick stå... Men jag fick sitta i Bassas knä så jag klarade mej! (Tack gode gud) Och mittiallt kom en man och ställde sig mitt i metron och började spela på ett konstit instrument?!?



När vi äntligen kom ut ur metron så for vi mot "Sagrada Familia" som är en jätte stor och fin kyrka. Men kön till att få gå in i kyrkan var så lång att vi bestämde att fortsätta till nästa aktivitet vi planerat. Och det var en gammal nöjespark som finns högt uppe på ett berg. Nöjesparken hette/heter "Tibidabo".

Här väntar vi på bussen som tar oss upp på berget

Bussen körde oss inte ända upp eftersom om man skulle upp till toppen skulle man åka en slags linbana. Det var roligt men också spännande, för man kunde se neråt och då började man tänka att om något skulle gå fel och vi skulle börja åka neråt. När vi äntligen kom upp till toppen insåg vi snart att alla nöjespark-åk var antingen för barn eller stängda. Men det fanns också en kyrka på toppen så den kunde vi iallafall gå in i.

Kyrkan på Tibidabo

Lol jag och utsikten

Blev ett långt och invecklat inlägg men hoppas någon orkade läsa!

Inga kommentarer: